Hlavní obsah

Renault Twizy: malý elektromobil pro dva

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault ukázal model Twizzy, sériovou verzi malého městského elektromobilu pro dva cestující, kteří sedí za sebou. Automobil má délku 2337 mm, výšku 1461 a šířku 1191 mm. Jede až 80 km/h.

Článek

Malý elektromobil Renault Twizzy je poháněn elektromotorem s výkonem 17 koní a 57 Nm. Nejvyšší rychlost činí 80 km/h, což do městského a příměstského prostředí, kde se Twizzy bude nejčastěji pohybovat, plně postačuje. Hmotnost vozu je 450 kg, přičemž baterie váží metrák.

Automobil používá li-ion baterie, které se dobíjejí 3 a půl hodiny a vydrží zhruba na 100 kilometrů jízdy. Zvláštností je, že cestující sedí za sebou, nikoliv vedle sebe. Trochu se obáváme o množství prostoru za řidičem, které patrně nebude největší. Zavazadlový prostor má hodnotu skromných 50 litrů.

Renault už zveřejnil prodejní cenu, která činí 6990 eur (bez daně), tj. zhruba 174 tisíc korun. Ve Francii bude vůz dotován, v ostatních zemích se proto očekává vyšší cena. Prodej by měl být zahájen koncem letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám