Hlavní obsah

Kia Sportage se v Česku začne prodávat koncem srpna

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Sportage se vyrábí u našich východních sousedů poblíž Žiliny. Prodávat se začne koncem letošních prázdnin, v nabídce budou jak verze s pohonem 4x4, tak 4x2. Cena zatím nebyla stanovena.

Článek

Kia Sportage, jejímž dvojčetem je Hyundai ix35, se bude nabízet s pohonem 4x4 nebo pouze jako „předokolka“. Světovou premiéru si nová Kia Sportage odbyla 2. března v rámci ženevského autosalonu.

Sériová výroba modelu odstartuje počátkem léta v závodu Kia poblíž slovenské Žiliny. Novinka se začne dodávat nejprve s benzínovými a dieselovými motory 2.0 jak v provedení 4x2, tak i 4x4. Na podzim pak nabídku verzí s pohonem 4x2 rozšíří další motorizace – zážehová šestnáctistovka a vznětová sedmnáctistovka.

Na českém trhu se budou nabízet tři stupně výbavy: Active, Comfort a Exclusive. Základní výbava zahrnuje stabilizační systém; včetně asistentů HAC (Hill-start Assist Control) usnadňující rozjezd do kopce a DBC (Downhill Brake Control), který je užitečný naopak při jízdě z prudkých svahů.

Již v základní verzi je osm airbagů a aktivní hlavové opěrky. Ve standardní výbavě jsou dále 16“ hliníková kola, autorádio s USB, denní svícení či palubní počítač.

Nejvyšší výbava Exclusive bude zahrnovat 18“ hliníková kola, xenonové světlomety, parkovací kameru s indikátorem vzdálenosti, bezklíčkové startování, sedačky vyhřívané vpředu i vzadu, denní svícení LED, přední mlhové světlomety s funkcí přisvícení v zatáčkách, duální automatickou klimatizaci, přístrojový štít Supervision, elektrochromatické zpětné zrcátko či tempomat.

V příplatkové výbavě možné pořídit si navíc kupříkladu panoramatické střešní okno, navigační systém či parkovacího asistenta.

"První vozy očekáváme v dealerské síti v průběhu července a předpokládáme, že od září se prodej nové Sportage rozjede naplno," řekla pro Novinky tisková mluvčí českého zastoupení Kateřina Vokounová. "Prodejní cena ještě není v tuto chvíli stanovena, ale zájemci o novou Sportage mohou při jejím odhadu vycházet z ceny současného modelu," dodala Vokounová.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie nové Kii Magentis

Korejská automobilka Kia zveřejnila první fotografie sedanu Magentis ve své třetí generaci. Nový vůz spadá do střední třídy a mezi jeho konkurenty tak bude...

Výběr článků

Načítám