Hlavní obsah

Tata prošetřuje případy vznícení superlevných vozů Nano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší indická automobilka Tata Motors prošetřuje případy vznícení u svých superlevných vozů Nano. Jeden z těchto automobilů začal tento týden hořet během jízdy k prodejci. Letos to byl již druhý takovýto incident, napsala agentura Reuters.

Článek

"Jsme si jisti, že to není konstrukční závada. Zkoumáme to," uvedl mluvčí automobilky. Upozornil, že model Nano splnil všechny bezpečnostní požadavky. Nano vstoupil na trh v loňském roce jako nejlevnější automobil světa s cenou 100 000 rupií (zhruba 42 500 korun).

Společnost Tata zaznamenala několik případů vznícení u vozů Nano již v loňském roce. Firma tehdy uvedla, že tento problém identifikovala jako vadu spínačů zapalování a že se rozhodla změnit dodavatele, od kterého tyto součástky pocházely.

Firma představila vůz Nano v lednu 2008. Zákazníci si jej ale mohli začít objednávat až loni v dubnu, protože projekt zbrzdily násilné protesty zemědělců, které firmu přinutily přestěhovat hlavní továrnu na výrobu nového automobilu. Firma hodlá zahájit prodej vozů Nano v Evropě do konce příštího roku a ve Spojených státech během příštích tří let.

Reklama

Související témata:

Související články

Levné automobily z Asie zaplaví Evropu

Ženevský autosalon nebyl nacpaný jen velkými a drahými automobily, ale objevila se tu spousta značek, které se zaměřují na nejlevnější vozy. Dokonce...

Výběr článků

Načítám