Hlavní obsah

Nissan Juke chce zákazníky uhranout netradičním vzhledem

Novinky, Martin Žemlička

Ženeva bude místem, kde se představí sériová verze modelu Nissan Juke. Ten je postavený na základu konceptu Qazana, nabídne tři různé motorizace i příplatkový pohon 4x4. Do prodeje se dostane na podzim.

Článek

Design nového Nissanu Juke je hodně divoký, odkazuje na SUV, jinak karoserie tohoto modelu je pětidvéřovým hatchbackem. Zezadu je auto kvůli světlům trochu podobné Volvu C30, přední maska působí na fotografiích hodně divoce – ne každému se tento extravagantní mix mezi SUV a hatchbackem bude líbit.

Nissan Juke je postavený na základu konceptu Qazana; sériová verze má rozvor 2 530 mm, délku 4 135 mm, šířku 1 765 mm a výšku 1 570 mm. Vzhledem k optické mohutnosti karoserie má zavazadlový prostor objem pouhých 251 litrů.

V nabídce budou jak verze s pohonem obou náprav, tak levnější „předokolky“. K dispozici budou dvě šestistupňové převodovky – manuální i automatická.

V Evropě budou po zahájení prodeje dostupné tři různé motory: jeden vznětový s objemem 1,5 l a dva zážehové 1,6litrové motory. Vrcholem nabídky bude nový zážehový motor s turbodmychadlem a přímým vstřikováním – výkon dosáhne 140 kW (190 k) a točivý moment 240 Nm.

Světová premiéra Nissanu Juke proběhne v Ženevě počátkem března, prodej na starém kontinentě bude zahájen již na začátku třetího čtvrtletí letošního roku. Prodejní ceny zatím Nissan neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám