Hlavní obsah

Opel v Německu pozastavuje výrobu kvůli malému odbytu

Novinky, ČTK, maž

Německý výrobce automobilů Opel reaguje na snížení odbytu svých vozů pozastavením výroby. Deník Bild v úterý informoval, že automobilka se sídlem v Rüsselsheimu tento týden pozastavila výrobu ve své továrně v Bochmi a od příštího pondělí nebude tři týdny vyrábět v Eisenachu. V celé Evropě chce Opel výrobu vozidel snížit o 40 000 vozů.

Článek

Opel, jenž je součástí koncernu General Motors, zaměstnává v Bochumi 5000 lidí, v Eisenachu zhruba 1800. Útlum výroby se má dotknout i jeho obou závodů ve Velké Británii a továrny ve Španělsku.

Zdroje z automobilky tvrdí, že firma nebude propouštět, ale sníží počet přesčasových hodin. Vyloučen podle informací Bildu není ani mírný pokles mezd.

Na pokles poptávky po osobních vozech se v poslední době rozhodly reagovat utlumením výroby i dceřiné firmy koncernu Volkswagen Škoda Auto a Seat. Se snížením produkce počítají také Mercedes-Benz a BMW.

Reklama

Související témata:

Související články

Opel vyvinul systém, který čte dopravní značky

Německá automobilka Opel vyvinula systém, který má zvýšit bezpečnost silničního provozu. Její Opel Eye je kamerový a počítačový systém, který prý dokáže číst...

VIDEO: nový Opel Insignia přistál v Londýně

Zaujmout je čím dál těžší a nezáleží na tom, zda prodáváte šampaňské nebo auto. Opel byl při premiéře svého klíčového modelu docela odvážný - v centru Londýna...

Výběr článků

Načítám