Hlavní obsah

Škoda Roomster Scout do terénu není

Novinky,

Škoda Octavia Scout nezůstane ve výrobním programu domácí automobilky osamocená. V Essenu se objeví další model s tímto přídomkem - Roomster. Jenže ten už nebude mít pohon všech kol, ale klasický pohon na přední kola.

Článek

Od sériové verze se Roomster Scout liší především novými vnějšími plasty. Rozměry modelu Roomster Scout činí 4219 mm x 1695 mm x 1650 mm. Je tedy o málo vyšší než klasická verze, což je však dáno instalací kol s většími ráfky.

Roomster Scout je standardně dodáván s 16" koly Scout z lehké slitiny, na přání budou tato kola k dispozici také s rozměrem 17".  Paket Scout propůjčuje modelu Roomster vzhled automobilu pro volný čas. Ochranné kryty a stříbrný spodní kryt zadního nárazníku jsou charakteristickými prvky designové linie Scout, jak je představila již octavia [celá zpráva].

Exteriér vozu doplňuje standardně dodávaný SunSet- skla s vyšším stupněm tónování v zadních dveřích, zadních bočních oknech a zadním okně. Přístrojová deska je nabízena v provedení Onyx/Onyx nebo Onyx/Silver. Potahy sedadel jsou vyrobeny ze stejného materiálu jako v případě modelu Octavia Scout.

Nabídku benzinových motorů tvoří čtyřválcové motory 1.4/63 kW a 1.6/77 kW. Příznivci přeplňovaných vznětových motorů mohou vybírat mezi tříválcem 1.4 TDI/59 kW a čtyřválcem 1.9 TDI/77 kW. Všechny motorizace jsou spojeny s pětistupňovou manuální převodovkou, verze 1.6 může být na přání dodána se šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic. Jak je vidět, tříválce 1.2 HTP se zde naštěstí nedočkáme.

Světová premiéra modelu Roomster Scout se uskuteční na autosalonu v německém Essenu a italské Boloni začátkem prosince. Uvedení na trh se plánuje v březnu roku 2007

Anketa

Líbí se vám Škoda Roomster Scout více než klasická verze?
Ano
76,9 %
Ne
23,1 %
Celkem hlasovalo 4423 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Škoda Fabia vyfocena ze všech stran

Nástupce současného modelu Škoda Fabia se už pilně testuje a v českých městech se v noci prohání už dost maskovaných vozů. Jako houby po dešti se tak množí...

První video nové Škody Fabia

Automobiloví fanoušci stíhají novou Škodu Fabia v testovacím provozu jako honicí psi. Už se neobjevují pouze rozmazané fotografie z nočních měst, ale nově...

Výběr článků

Načítám