Hlavní obsah

HRA: Dostihy 3000 Deluxe - desková klasika na počítači

Novinky, Ondřej Pohl

Stará desková hra s názvem Dostihy by se dnes dala najít ve spoustě domácností, většinou někde pod postelí nebo hluboko ve skříni. Nyní máte skvělou elektronickou příležitost, jak se ponořit do její skvělé atmosféry.

Článek

Dostihy určitě všichni znáte, vedle Člověče nezlob se! to u nás byla velice populární desková hra, která mnohým pomáhala přežít okamžiky nudy v dětství, kdy televize měla jen dva programy a počítače s internetem jste mohli najít akorát tak ve vědeckofantastických knížkách. Je s podivem, jak mohl tehdejší režim tolerovat hraní si na tak buržoazní zábavu, jakou vlastnění koní a sázení na ně bezesporu je, ale to by asi bylo na delší povídání.

Daleko přínosnější bude povědět vám, že převedení do počítačové podoby se velmi povedlo. Obsahuje prakticky všechny věci, na něž jsme byli zvyklí u deskové verze, hraní je pohodlnější, ale postrádá tu atmosféru s balíčky karet a svazky dětských peněz.

Zahrát si můžete až čtyři u jednoho počítače a své počty případně doplnit procesorem ovládanými protivníky. Velké plus mají Dostihy 3000 za možnost hry po internetu.

Verdikt je tedy jasný: jedná se o příjemný výlet do doby, kdy se dalo bavit i bez počítačů stejně tak jako nadmíru příjemné trávení času pro celou rodinu v moderním balení.

DOWNLOAD, homepage, 17 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Little World - perfektní adventura

Vítěz loňské Becherovka Game v kategorii adventur a RPG získal své místo zaslouženě. Ať už díky povedené grafice, vtipnosti a hratelnosti - pokud tedy máte...

HRA: Dim - dimenzionální plošinovka

Jako ze staré školy vypadá tato kombinace plošinovky a logické hry. Zaujme zejména svou propracovaností, která vás k monitorům může připoutat na pěkně dlouho.

Výběr článků

Načítám