Hlavní obsah

Policie zasahovala při střetech fanoušků Slavie a Baníku

– PRAHA

Fanoušci Slavie Praha a Baníku Ostrava se v sobotu odpoledne před utkáním jejich týmů dostali do potyčky. Stalo se tak na smíchovském autobusovém nádraží, výtržnosti byly i na Letné, na Praze 3 a přímo u strahovského stadiónu Evžena Rošického, kde se hrál zápas. Policisté předvedli na služebny celkem 12 lidí. Zraněn byl pouze jeden příznivec Baníku, který si pohmoždil koleno.

Článek

Největší potyčka se odehrála na autobusovém nádraží na Knížecí. Policie, která na místo dorazila, předvedla sedm osob na stanici.

"Na autobusovém nádraží došlo ke strkanici, potyčku jsme ukončili. Sedm osob jsme předvedli, většinou pro zjištěni totožnosti a k posouzení toho, jestli se nedopustili protiprávního jednání," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Iva Knolová. 

"Situace se nevymykala těm, na které jsme zvyklí co se týče ostravských fanoušků," poznamenala.

Již od sobotního odpoledne monitorovala policie příjezdy skupin ostravských fanoušků, ty větší pak doprovázela. "Jednalo se například o skupinu 500 fanoušků, která přicestovala na Hlavní nádraží," upřesnila mluvčí. Fanoušky pak policie doprovázela metrem na stanici Hradčanská, odkud odjeli autobusy na stadión.

Reklama

Výběr článků

Načítám